Nyheter

04:orna följer trenden…

Nyheter Kommunens ungdomar som är födda 2004 höll i till grundskolan var över och fina betyg utlämnades

Arkivfoto från en avslutningsnia på Fågelforsskolan

Betygen hos årets nior var mycket bra visar de preliminära resultaten barn- och utbildningsnämnden fick ta del av.

– Det är fyra år sedan vi hade ett sånt bra resultat på niornas slutbetyg. Årets nior har varit mycket duktiga och kommer att lägga sig över riksgenomsnittet. Vi följer det här och 04:orna har följt samma trend som tidigare och haft bra betyg, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vid förvaltningens statistik visar det sig att årets nior hade procentsatsen att 63% var godkända när 04:orna lämnade årskurs 7.
65% var godkända när 04:orna lämnade årskurs 8 och nu gick 77% av eleverna ut med godkänt i samtliga ämnen. Totalt bland alla niorna, som lämnade kommunens grundskola i juni,  är 86% behöriga till gymnasiet.

På gymnasiet ligger Fenix ungefär som föregående år. Det som sticker ut vad gäller slutbetygen är de elever som har gått yrkesprogrammet.

– På totalen ligger vi rätt okej, men yrkesprogrammen har inte varit så lågt tidigare. Förra året gick eleverna ut med 100% betyg och i år var det 63%. Det kan vara så att distansundervisningen har påverkat, menar Jenny Larsen (KD).

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *