Nyheter

1 500 gästade Bäckalyckan

Nyheter Trots klassisk midsommarkyla kryddad med regnhot kom ungefär lika många besökare som föregående år till midsommarfesten vid Bäckalyckan i Vaggeryd. Det betyder att drygt 1 500 personer gästade festplatsen.

Det var bara mellan 10 och 15 grader varmt och därtill blåsigt vilket säkert påverkade publiksiffran i jämförelse med rekordåret 2016. Lyckligtvis var den regnskur som föll kring 15.30 inte särskilt livskraftig, den drog bort innan det var risk att besökarna skulle börja evakuera. I inte särskilt avlägsna Byarum lär det ha fallit betydligt mera regn i år. Annat var det i fjol  vid exakt samma tid där stor delar av området tömdes för gott på kort stund när det började regna.

 
Uppskattningen av publiksiffran stöds av 405 sålda parkeringsbiljetter för bilar. Därtill var det ett par hundra som valde att cykla och gå upp till midsommarfesten. På tillfartsvägarna var det ovanligt trångt eftersom besökare kom och lämnade festplatsen under hela eftermiddagen, inte bara under ett par korta intensiva perioder.

 
Dock var det ovanligt många vaggerydsbor som verkade föredra att stanna hemma i stugvärmen framför TV:n inför omaket att besöka Bäckalyckan. Däremot tycks det för varje år bli allt fler tillresande från andra kommuner. Det var många i denna kategori som uttryckte uppskattning över de väl inarbetade men också opretentiösa arrangemangen kring ”den röda storstugan och den gröna gräsmattan i en glänta i skogen”.

 
Artisterna med Sunlines med vaggerydsprofilen Anders ”På Preem” Andersson i spetsen gjorde ett uppskattat framträdande baserat på goda gamla örhängen och Jill Svensson bjöd på en skönsång som klingade vackert mellan tallarna och kunde avnjutas även ute på parkeringsplatsen.
De trogna kämparna i Tenhults folkdanslag ställde upp i år också. Vad vore midsommarfesten utan deras medverkan – och den stora, familjära dansen kring midsommarstången?

 
Arrangörerna i IOGT/NTO i Vaggeryd och dess 50 funktionärer kan pusta ut efter ett mycket arbetsintensivt år sedan förra midsommarfesten, en period under vilken föreningen firat sina 125 år, följt av tillbyggnad av Bäckalyckan under vintern och våren och avslutat med den 48:e genomförda midsommarfesten i svit sedan 1971. Man måste nog säga att det är starkt jobbat!

Sunlines.  [1/9]

Fotbollsplanen används numera som parkeringsplats.  [2/9]

En stilla tipspromenad.  [3/9]

Trängsel vid samma tipskontroll.  [4/9]

Jill Svensson.  [5/9]

Improviserad cykelparkering.  [6/9]

Svensk midsommar.  [7/9]

Tenhults fkolkdanslag.  [8/9]

Improviserad fiak när det började regna.  [9/9]

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *