Nyheter

1 518 har fått första dosen

Nyheter Vaccineringen är igång i kommunen och fram till i söndags hade 1 518 personer fått sin första dos, vilken är en ganska genomsnittlig andel i landet. Smittspridningen är dock fortsatt hög

I procent räknat så har 13,7 procent fått sin första dos och 6,3 procent har fått båda vaccinationsdoserna. I kommunen har det rapporterats 71 nya fall den senaste veckan och det är en nedgång med sju fall sedan föregående vecka. Sett till antalet invånare blir det 500 nya fall per 100 000 invånare vilket, jämfört med resten av landet, är en förhållandevis hög nivå.

Totalt i länet har antalet positiva fall gått upp med 18 procent sedan föregående vecka och flest fall, i förhållande till antalet invånare, är just nu i Habo kommun.

Oförändrat läge inom socialförvaltningens verksamhet där ingen smitta just nu.

Totalt har 42 fall av smitta bekräftats sedan första fallet i mitten på april 2020. Totalt har 30 personer som varit bekräftat smittade friskförklarats sedan första fallet i mitten av april. Totalt har 12 personer som varit bekräftat smittade avlidit sedan första fallet i mitten av april.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *