Nyheter

10-årig cyklist påkörd

Nyheter Larm inkom till SOS klockan 10.09 att en person har blivit påkörd vid Matrosgatan i Vaggeryd. Minderårige cyklisten fick följa med ambulansen till sjukhuset. Texten uppdaterad

Ett barn i 10-årsåldern ska ha blivit påkörd av bilist. Barnet fördes med ambulans till sjukhus och var då vaken och talbar men klagade på smärta i ena foten. Polisen kommer utreda olyckan och dokumentera platsen samt prata med vittnen.

Taggar

7 reaktioner på 10-årig cyklist påkörd

Det vore ju bra om kommunen påminner den som bor där att klippa ner sin häck ,är ju så på många ställen. Sikten i korsningarna är obefintlig

Tråkigt att det ske sådant, men sedan är det föräldrarnas ansvar också. Även bilisten kanske skulle hållit en lägre hastighet. Gäller likadant vid övergångsställen. Kliv av cykeln om man ska över, och inte komma i full fart och tro att bilister ska stanna. Barnen lär sig av föräldrarna.

Ja, när vi frågade kommunen om att sätta ut något hinder på gatan exempelvis blomlåda på hjul fick vi tillbaka att ”det kan bli en fara för bilisterna med dessa hinder”..

Har väntat på denna här dagen. Hoppas att allt blir bra med dig. Att det inte har hänt fler olyckor på denna väg är helt otroligt. Motorvägen går inte igenom Vaggeryd som många tror.

Vore på tiden att det göra något åt alla dess fartdårar på denna väg. Kan dock inte uttala mig i denna olycka vad som föranledde till detta olycksfall.

Finns väldigt effektiva farthinder som öppnar sig om man kör för fort.

Kom igen nu politiker och agera så det inte slutar med ett dödsfall nästa gång. Men det är kanske är det som krävs för att ni ska agera.

Så mycket barn som rör sig på denna väg och så mycket snabb och tung trafik kan bara sluta på ett sätt.

Hej, bra synpunkter gällande huvudleden, dock skedde denna olyckan på utfarten till huvudleden från en mindre villagata där barnet som färdades med cykel, cyklade på trottoaren längs med huvudleden.

En tragisk påminnelse om att bilar är hårda och människor mjuka, hänsyn samt anpassad fart och uppmärksamhet är viktigt!

Tänker du på Jönköpingsvägen? Matrosvägen är en liten gata inom ett villaområde.

Och Vaggeryds kommun verkar överlag vara emot farthinder, likaså mot övergångsställen.
Men farthinder är de verkligen emot att sätta upp så det kan man glömma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *