Nyheter

100 attacker mot fordon sedan april

Nyheter Nattens händelse med en vattenfylld ballong som sabotage mot en E4-bilist var den andra på några dagar i Skillingaryd men i Skåne har det varit ett 100-tal sedan i april.

Ned mot E4:an från gångbron vid Kaffegatan i Skillingaryd den 18 juli. Foto: Per Bunnstad

I Skåne har det främst varit stenar som slänts ned från broar över E65. Här är det framför allt danska bilister som attackerats. Senast för några dagar sedan var de dags där igen. 90 danska bilar har sedan april träffats av nedkastade föremål vid denna väg.

Här skedde nattens händelse

I Småland har vi varit närmast förskonade från dessa busstreck som kan få väldiga konsekvenser.

I natt var det nog slumpen att det var en bilist från belkinge som drabbades. Samt sak var det kanske för några dagar sedan då motorcyklister var nära att träffas av et föremål. Minst en av dem kom från Danmark.

Vi besökte nattens händelseplats nu på förmiddagen och det var många bilister som körde över bron för att kanske spana efter misstänkta personer.

– Jag vågar inte säga vem jag är med risk för repressalier men det är fruktansvärt det som hänt, sa en kvinna som passerade från Kaffegatan ut mot militärområdet.

Hon uppmanar befolkningen att vara vaksamma.

Den som har upplysningar om nattens händelser ombeds att ringa polisen på 114 14.

Många har passerat bron i dag.

Den tidigare artikeln från morgonen

Nattens händelse. Foto: Polisen

Klockan 01.02 kom larm från SOS att någon kastat en rosa vattenballong från gångbron över E4:an vid Kaffegatan i Skillingaryd. Det gick så illa att en 30-årig man fick föras med ambulans till sjukhus och en småbarnsfamiljs semesterresan från Blekinge till Norrland fick avbrytas. Uppdaterat

För bara några dagar sedan var det en liknande händelse då ungdomar kastade något från bron och det då var det nära att en motorcyklist hade träffats. Då körde några motorcyklister in i samhället och läxade upp de misstänkta.

Vi var på platsen i fredags för att ta lite bilder med förhoppning att inte behöva använda dem. Tyvärr blev det nu en ny allvarlig händelse.

Bilen träffades av ett föremål med påföljd att framrutan sprack. Föraren fick glassplitter ansiktet, på halsen och armarna men skadornas omfattning är inte kända. Det fanns ytterligare en vuxen och två barn i förskoleåldern i bilen.

Polisen sökte efter den eller de som var inblandade men fann ingen.

Polisen har skrivit en anmälan om framkallande av fara för annan och skadegörelse.

– Mycket tragiskt, det här hade kunnat få ännu värre konsekvenser, säger Björn Öberg, presstalesman vid polisen.
Han uppmanar den som kan ha uppgifter om händelsen att kontakta polisen på 114 14.

Ned mot E4:an från gångbron vid Kaffegatan i Skillingaryd den 16 juli. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


3 reaktioner på 100 attacker mot fordon sedan april

Ser man ungdomar på bron meddela polisen så ingen blir dödad. Grannsamverkan är nog ingen dum idé… Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *