Nyheter

PHL vill bygga 100 lägenheter på Fridhem

Nyheter Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde gjordes markanvisning gällande Fridhemstomten i Vaggeryd och beslut att utse byggherre

Arkivbild

Vid kommunstyrelsens sammanträde noteras två sekretessärenden och ett av dessa är numera kommunala tomten vid Fridhem som har diskuterats ett antal gånger genom åren vad denna tomt ska innehålla. Skola eller bostäder. Nu har politikerna utryckt vad de vill göra… 

– Vi går ut i en ny era och vi börjar med markanvisning. Det är den fastigheten vi köpte för ett tag sedan och det har funnits ett privat intresse av att bygga bostäder där. Som väl är har vi kommit långt så det finns riktlinjer och det blir en markanvisning av tomten. PHL, som ensam byggherre, kommer att förhandla med oss om tomten. Den informationen vi har just nu är att det här gäller ganska många lägenheter, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

100 lägenheter planeras
– Det är oerhört spännande och glädjande med så många lägenheter centralt placerade i Vaggeryd. Vi kommer att gå vidare med en planändring. Jag ser även framtiden, gällande lägenheter, även i Skillingaryd, men först ut är Vaggeryd, fortsätter Gert Jonsson (M). 

– Bra att man kommer igång nu och att man tar ett helhetsgrepp. Femklövern tyckte först att man skulle stycka av tomten, en högstadieskola var en av tankarna. Men nu tycker vi att det blir ett bra helhetsgrepp och vi hoppas att det här blir en bra lösning. Vi från oppositionen är positiva till markanvisningen, säger Kenth Williamsson (S). 

Thomas Axelsson (KD) inflikar att det här handlar inte bara om hyresrätter utan flera boendeformer diskuteras.

Taggar

11 reaktioner på PHL vill bygga 100 lägenheter på Fridhem

Otroligt vad det klagas hela tiden, i var och varannan nyhet. Så otroligt tråkigt att läsa att utveckling skrämmer.

Provat att åka utanför 50 skyltarna?

Ironin i detta. Här föreslogs det alltså att det skulle byggas en skola för ett par år sen. Men, vadå, vi bygger ännu fler bostäder. Går kanske att klämma in några fler barn i våra skollokaler, vi får väl bygga några fler baracker på någon parkering i värsta fall.

Säkert bra.
Men, tänk om det råkar bosätta sig en och annan barnfamilj i dessa lägenheter, har man då funderat ut var man skall få plats med att bygga eventuell förskola och skola.
Eller är det som vanligt i den här kommunen att man inte tänker längre än näsan räcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *