Nyheter

101 företag på 101 dagar

Nyheter Så många besök ska göras i Näringslivsrådets regi under 2019 års första månader

Patrik Kinnbom

Sedan några veckor tillbaka pågår planeringen inför projektet ”101 företag på 101 dagar” som är Näringslivsrådet stora satsning på nyåret. Satsningen görs för att stärka samverkan mellan kommun och näringsliv för att kunna hitta smidiga vägar i kontakterna sinsemellan. Att det blev just 101 företag har ingen särskild tanke, möjligen vill man vara strået vassare än Timrå kommun som besökte 100 företag på 100 dagar.

– För oss är det viktigt att hela kommunen är involverad i besöken, säger Patrik Kinnbom som är VD på Vaggeryds näringslivsråd. Det är angeläget att såväl förvaltningar som politiken deltar i besöken.

Varför görs det här?

– Vi har ju sett i de rankningar som Svenskt näringsliv gör årligen att det finns en del att önska i kontakterna mellan näringsliv och kommun. Senaste mätningen var ju mycket glädjande när Vaggeryds kommun blev bäst i länet och en hög placering även i riket. Men det finns inslag som vi behöver förbättra och det är särskilt kontakten mellan skolan och företagen. Dessutom måste vi få en naturlig bild av kommunen som ansvarig kontrollmyndighet inom olika områden.

– Vi ser också betydelsen av ökad samverkan för att locka nya kompetenser till kommunen och för att attrahera de som lämnat bygden för studier att komma tillbaka till Vaggeryds kommun.

Projektet startar den 14 januari med ett besök på AQ och sedan rullar det på under våren och en bred utvärdering görs efter semestertiden. I kommunen finns det 480 företag med upp till 250 anställda och företag med fler än 250 anställda finns ett 80-tal.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *