Nyheter

117 000 till Riksettanrallyt

Nyheter I år är Vaggeryds kommun värdkommun för Riksettanrallyt. Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu sagt ja till pengabidrag för att göra rallyts samlingsplats så bra som möjligt.

Arkivfoto från Riksettanrallyt 2017 då gänget (på bilden Tofterydsbor) samlades för avfärd mot Ljungby som då var värdkommun

– Vi tar ansvar om det här som helhet och anslår 117 000 kronor till eventet då vi är värdkommun i år. Riksettanrallyt blir större och större och alternativet vi jobbar med är Västra Lägret som samlingsplats, säger Gert Jonsson (M) som även beställt bra väder till träffen i maj.

– Det är ett positivt och stort arrangemang. Det är viktigt för oss som kommun att finnas med och stötta detta, avslutar Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

Riksettanrallyt är ett återkommande arrangemang där klassiska fordon kör riksettan mellan Jönköping, Värnamo (2018;års arrangör), Ljungby, Örkelljunga och Vaggeryds kommuner. Till Värnamo förra året kom närmare 1 200 fordon och arrangemanget lockar upp mot 5 000 besökare. För att göra dagen attraktiv för både besökare och kommuninvånare kommer dagen även innehålla ”program på scen” och andra aktiviteter i anslutning till Västra lägret, där kringarrangemangen finansieras genom sponsring inom ramen för kommunens policy.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *