Nyheter

12 får välfärdsanställning

Nyheter Välfärdsanställning har funnit sedan fyra år tillbaka. Nu beslutade kommunstyrelsen att 12 personer med försörjningsstöd ska få välfärdsanställningen även i år.

12 personer per år, det är vad kommunstyrelsen beslutat om att erbjuda välfärdsanställning. Det gäller personer med försöjningsstöd som har erbjudits anställning i kommunal verksamhet. Arbetet har skett i samverkan med försörjningsenheten, arbetsmarknadsenheten och de arbetsplatser inom kommunen som berett plats åt personerna i sin verksamhet. Sedan starten, för fyra år sedan, har ett 40-tal personer haft möjligheten till denna anställningsform. Målsättningen med välfärdsanställning är att personer ska komma närmare den reguljära arbetsmarknaden.

På kommunstyrelsens möte i onsdags beslutades om att detta även ska fortsätta under året. 12 personer erbjuds välfärdsanställningen.

– Vi kommer att erbjuda dessa personer en välfärdsanställning. Ulf Abrahamsson (C) röstade nej till förslaget och han fick med sig Jan-Olof Svedberg (SD), säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *