Nyheter

12 tomter släpps till våren

Nyheter Vid norra Sörgårdsområdet i Skillingaryd har tomttaxan beslutats av kommunstyrelsens arbetsutskott.

12 nya tomter

Avstyckningen av de nya tomterna vid Sörgårdsområdet i Skillingaryd pågår. 12 tomter är planerade och har en storlek på mellan 835 till 1 416 kvadratmeter. Tomtsläppet är planerat till våren och tomterna kan tillträdas för att påbörja byggnation under augusti nästa år. 4,2 miljoner kronor planeras kostnaden bli för att bygga ut gatan och grovterrassera tomterna.

– 250 kronor per kvadratmeter blir taxan. Vi kommer framåt mars-april att släppa 12 villatomter, säger Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

I tjänsteskrivelsen finns information om att den slutgiltiga kostnaden kan bli mer än 4,2 miljoner kronor, eftersom bortforsling av förorenad massa från tidigare tipp är en osäker kostnadsberäkning i nuläget.

Intilliggande tomter har ett pris på 100 kronor per kvadratmeter men dessa tomter var inte terrasserade och bostadsområdet är äldre. Senaste framtagna bostadsområdet i Skillingaryd var Himlabacken, där taxan sattes till 200 kronor per kvadratmeter, Kaffegatan fick ett pris på 222 kronor per kvadratmeter och i Vaggeryd har de senaste villatomterna haft en taxa på 250 kronor per kvadratmeter förutom Götarps Hage, som varit satt till 400 kronor per kvadratmeter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *