Nyheter

125 tusen till Internationella vänner

Nyheter Nu, efter tidigare återremiss, godkändes det nästan enhälligt om kommunalt stöd till Internationella vänner...

Skillingaryd- och Vaggeryds Internationella vänner ansökte tidigare i år om ett kommunalt stöd där två alternativ fanns, 200 000 kronor och 125 000 kronor. Kommunstyrelsen valde det sistnämnda och som också är samma summa som beviljats tidigare år. 

I februari när ansökan först fanns på bordet, var det flera politiker ur kommunstyrelsen som önskade veta mer innan man beslutade om kommunala bidraget. Därför gjordes en återremiss och under senaste sammanträdet fanns Internationella vänner på plats i Skillingehus. Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen berättar: 

– Internationella vänner var här och berättade om sin verksamhet, vad de har gjort och kommer att göra. Det lyftes fram rent allmänt hur man jobbar. Vi har varit med länge och stöttat i detta och vi möjliggör med vårt bidrag, tillsammans med andra som Västra Leader, Värnamo kommun och en mängd frivilliginsatser på alla håll och kanter. Vi fick en bra dragning och beviljar ett stöd för 2024. 

Vid kommunstyrelsens sammanträde yrkande Empartiet, och Klas Gustavsson, avslag och det blev votering i stödfrågan. Stödet, om 125 000 kronor, vann med rösterna 12–1.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *