Nyheter

130-årsfirande hos IOGT/NTO

Nyheter IOGT/NTO i Vaggeryd firade på söndagseftermiddagen de 130 år som gått sedan föreningen bildades. Samtidigt tog man tillfället i akt att summera årets tipspromenadsäsong, den 58:e i ordningen.

Föreningens ordförande Roland Emanuelsson ledde tillsammans med Thore Ohlsson de något nedtonade festligheterna på Bäckalyckan, det är ju bara fem år sedan 125-årsjubileet celebrerades i större skala. 

Drygt 50 personer deltog, inte enbart medlemmar utan också sympatisörer i stödklubben och personal vid tipspromenaderna.

Elever från musikskolan medverkade med musikunderhållning och dessutom intervjuade Thore Ohlsson om minnesbilder från de gångna åren på Bäckalyckan. Bland intervjuoffren märktes Lena Karvinen och Gunilla Wallenberg som varit medlemmar i IOGT/NTO i 75 år!

Den i de här sammanhangen obligatoriska historiken fördrogs av Kåre Boberg och fokuserade på folkomröstningen om alkoholförbud för 100 år sedan, då över 90 procent av de röstande i Byarum socken inklusive Vaggeryd, 1194 mot 103 röstade för totalförbud.

De 14 tipspromenaderna vår och höst samt de sju cykeltipsen under juli, samlade i år på totalt 21 arrangemang 1280 deltagare. Ledamöterna i tipskommittén, Gunilla Wallenberg, Monica Johansson och Kjell Axelsson hyllades för sina insatser.

Text och bild: Kåre Boberg

Thore Ohlsson intervjuade Lena Karvinen som varit medlem i 75 år. År 1968 blev hon medlem i Logen Nordstjärnan när hon med sin familj flyttade till Vaggeryd och blev lärare på Hjortsjöskolan.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *