Nyheter

130 årsmöten med IOGT/NTO i Vaggeryd

Nyheter 30 medlemmar i IOGT/NTO i Vaggeryd samlades på söndagseftermiddagen till årsmöte på Bäckalyckan, det 130:e sedan föreningens bildande 1892.

Ulla Andersson bjöd på örhängen ur den svenska musikskatten.

30 medlemmar i IOGT/NTO i Vaggeryd samlades på söndagseftermiddagen till årsmöte på Bäckalyckan, det 130:e sedan föreningens bildande 1892.

Något av hedersgäst var Rossar Svenneling Vestin som är verksamhetsutvecklare inom IOGT/NTO:s region Sydöst som omfattar Gotland, Småland och Östergötland. Han berättade om aktuella frågor och om projektet Öppen scen som sannolikt kommer att lanseras i vårt län.

Som så många andra föreningar kan de 87 föreningsmedlemmarna (därtill 71 i stödföreningen Bäckalyckans vänner) se tillbaka på två besvärliga verksamhetsår, som starkt präglats av pandemin med åtföljande ekonomiska följdverkningar. Dock har IOGT/NTO-rörelsens medlemsföreningar gynnats av starkt ekonomiskt stöd till föreningarna från riksorganisationen och organisationen Våra gårdar, ett stöd som i hög grad har kommit IOGT/NTO i Vaggeryd till del. 

Bland annat har föreningen kompenserats för den populära midsommarfesten på Bäckalyckan som måst ställas in såväl 2020 och föregående år. Det innebar att ekonomin är i gott skick med ett överskott i kassan efter underskottet under 2020.

Återstår att se om det blir någon midsommarfest i år på Bäckalyckan, i så fall den 50:e sedan premiären 1971. Frågan dryftades vid årsstämman, men det avgörande beslutet tas i föreningens styrelse.

Förhandlingarna leddes av Thore Ohlsson.  Roland Emanuelsson omvaldes som ordförande, han närmar sig nu 30 år på posten fördelat över två perioder. Även övriga ledamöter omvaldes, det vill säga Thore Ohlsson, kassör, Kåre Boberg, sekreterare, Birgitta Ohlsson, vice sekreterare samt Gunnar Ohlsson, huvudansvarig för Bäckalyckan, samt  ledamöterna Britt Claesson, Kerstin Svensson, Seth Krantz och Jonny Oscarsson. Vidare valdes fyra kommittéer. Nyvald i Bäckalyckekomittén är Jan-Erik Larsson.

Gunilla Wallenberg höll parentation över de fem medlemmar som avlidit sedan årsmötet 2020.

För underhållningen svarade Ulla Andersson som sjöng solo till eget ackompanjemang på gitarr.

Det nya verksamhetsårets första större arrangemang blir föreläsningen på onsdag kväll nästa vecka. med Carl-Johan Svensson om boken om ballongfararen Salomon August Andreés provflygningar, bland annat till Malmbron.

Text och foto; IOGT/NTO Vaggeryd

Verksamhetsutvecklare Rossar Svenneling Vestin berättade om arbetet inom IGT/NTO:s sydöstra region.

Har din förening haft årsmöte? Skicka in foto och text till redaktionen@skillingaryd.nu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *