Nyheter

14 859 bor här

Nyheter Så många bodde i Vaggeryd i slutet av första kvartalet 2023. Det visar SCB:s senaste befolkningssiffror.

Fler föddes än dog i Vaggeryds kommun under första kvartalet 2023 – men fler flyttade från än till kommunen. Befolkningen ökade med fem personer jämfört med kvartalet innan. Därmed har Vaggeryd 14 859 invånare.

Jämfört med för ett år sedan har befolkningen ökat med 48 personer. Vaggeryd har haft en positiv befolkningsutveckling under de flesta kvartal sedan millennieskiftet.

Under det första kvartalet flyttade 140 personer till Vaggeryd medan 156 flyttade ut. Kommunen hade med andra ord ett negativt flyttnetto. Det har det oftast inte varit historiskt sett. Av de 140 som flyttade in kom de flesta från Jönköpings län – 90 personer – medan 30 flyttade in från andra län i Sverige och 20 invandrade från andra länder. De flesta som flyttar till Vaggeryd – historiskt sett – brukar komma från andra kommuner i Jönköpings län och de flesta som flyttar från kommunen flyttar också till det egna länet. Av de 156 som lämnade kommunen flyttade 105 till övriga Jönköpings län, 41 till andra län och tio till utlandet.

Det föddes 46 barn i Vaggeryd under första kvartalet, medan 36 personer avled. Det innebär att Vaggeryd hade ett positivt födelsenetto, vilket kommunen nästan alltid brukar ha.

Vaggeryd tillhör de 122 kommuner i riket vars befolkning ökade under första kvartalet. Bland de 13 kommunerna i Jönköpings län växer befolkningen i sex.

I hela riket ökade befolkningen med 11 711 personer under första kvartalet och i slutet av mars hade Sverige 10 533 267 invånare. Jönköpings län tillhör de 13 län där befolkningen ökade. Länet har nu 369 284 invånare.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på 14 859 bor här

Även statistik på försörjningsgraden för de olika kommunerna vora av intresse. Och då även i jämförelse med rikssnittet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *