Nyheter

14 barn per förskoleavdelning

Nyheter Skolverket har nu lämnat över förskolestatistiken till barn- och utbildningsnämnden

Arkivfoto från förskolan

Jenny Larsen (KD) är nöjd med siffrorna som kommer från skolverket. Nu har siffrorna redovisats på senaste barn- och utbildningsnämndens sammanträde där resultatet visar att Vaggeryd har 14,0 barn per avdelning. Jämfört med länet har vi fjärde lägsta andel barn per avdelning och jämför med hela landet är det ungefär 1,5 barn färre per avdelning.

– Vi ligger bra till och lågt jämfört med andra kommuner i länet, så vi är nöjda med siffrorna att det finns 14 barn per förskoleavdelning i kommunen, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden och även nämner att siffrorna visar hur många ur personalen som är tjänstlediga och studielediga.

– Outbildad personal har ökat, för ett år sedan hade vi 53% och är nu nere på 48%. Det kan bero på att vi har anställt någon med liknande kompetens, men inte som är utbildad, eller färdigutbildad, berättar Jenny Larsen (KD).

Antal barn per heltidstjänst inom förskolan är 4,7 jämfört med länets siffra som är 4,9 och hela landet 5,1.

– Personaltätheten är bland de högsta i länet, kommentarer Jenny Larsen (KD).

66% av personalen som jobbar inom kommunala fritidshem har högskoleexamen, vilket är tredje bäst i länet. I landet är det ett snitt på 40% samtidigt som siffrorna visar att det är få elever per heltidstjänst på fritidshemmen där Vaggeryd placerar sig, även där, på tredje plats.

Taggar

Dela


2 reaktioner på 14 barn per förskoleavdelning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *