Nyheter

140 bildskärmar stals efter kapellskärning

Nyheter Under morgonen fick polisen samtal från en lastbilschaufför från Terminalvägen i Skillingaryd

En lastbil har blivit utsatt för en kapellskärning, utanför Power i Skillingaryd, och i samband med den har tjuvarna stulit ungefär 140 bildskärmar av fabrikatet ASUS 24 tum från en lastpall på lastbilsflaket. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd.

Det finns ingen misstänkt men polisen är angelägen om att få tips och iakttagelser från Terminalvägen i Skillingaryd under natten/morgonen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Taggar

Dela


13 reaktioner på 140 bildskärmar stals efter kapellskärning

sista alternativet kommer förmodligen inte funka då alla förare har olika mycket körtid, däremot om den ligger väldigt nära bör det funka!

Dags för larm och bevakning på lastbilarna, alt fler förarsystem där man kan köra hela vägen i ett sträck! Borde inte vara några problem då de flesta transporter går till Norge, Danmark och Finland!
Annars får man ange en inhägnad/bevakad rastplats!

Det kanske är så att själva ”stölden” har skett någon annanstans tidigare på vägen där dom kan jobba i lugn och ro. Sedan kan chauffören fortsätta med resten av lasten och säga senare på resan att lasten
har blivit stulen där istället. En del av lasten kanske aldrig har varit med in i Sverige.

Detta börjar bli löjligt, det måste ju vara ekonomi att ha en väktare på plats dygnet runt där! Försäkringar borde inte ens täcka såna stölder pga total ansvarslöshet.

Hur svårt kan det vara att ha väktare som vakta bilen när den kommer fram en minimal kostnad med tanke på värdet i lasten.Det måste göras något mot alla dessa kapellskärningar.Kanske ska försäkringsbolagen se över detta och bistår.

Det verkar som att de vet vad det är för last i lastbilarna innan dom kommer fram till terminalen.Tjuvarna väntar bara på rätt tillfälle innan de slår till . Polisen kunde kolla upp dom lite mera innan de kommer hit och gillra en fälla.

Till roland; står dom utanför power så är det kanske inte så svårt att räkna ut vad som kan finnas i lasten.

Till Bengt; många utländska fordon hinner inte hela vägen från a till b på en dags körtid. Lägg där till att de på många parkeringar inte får stå mer än 12-24h och oförutsägbara hinder längs vägen så som olyckor så kan det vara väldigt svårt att veta när dom kan tänkas vara framme. Visst finns det bevakade lastbilsparkeringar men dom kostar pengar som en del av åkerierna inte betalar utan istället drar från chaufförernas redan låga lön. Rimligtvis borde ju ett ställe som power ha viss bevakning och de har inte kännedom om tidigare stölder där.

Hur svårt kan det vara att man kör från punkt A till B och är framme när det är öppet för att lossas När man har sådan lass ska man inte får stanna utmed vägen.

Jaha. Då var det dags igen. tjuvarna vet var dom kan ”jobba” ostört utan risk att åka fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *