Nyheter

14,8 miljoner till Fenix

Nyheter Både Fenix 1 och 2 kostar under året pengar och tillägg på 3 miljoner tillkom till tidigare planerade pengar

Fenix 2 ska göras iordning för miljoner och mer pengar önskas till Fenix 1. Arkivfoto: Martina Ojala

Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisades strategiska plan- och budgeten. Omdiskuterade Fenix 2 har det avsatts 11,8 miljoner till och ett tilläggsyrkande på tre miljoner tillkom. 

– Nu när biblioteket flyttats ut behöver vi göra om ytan till anat. Vi har avsatt pengar men sagt att vi måste se en tydlig kalkyl, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

– Vi tycker det är väldigt viktigt att man iordningställer lokalerna så att de kan användas, menar Kenth Williamsson (S). 

Där biblioteket har varit ser det ut att bli personalutrymmen och uppehållsrum för elever. Pengarna är avsatta för att användas under året.

Taggar

Dela


Läs mer

Förvaltningschefer återinvigde Fenix 2

2 reaktioner på 14,8 miljoner till Fenix

Varför skall Fenix 2 renoveras för 14,8 miljoner, det kan väl inte vara så nedslitet det är ju inte ens använt. Eller är det så att någon i kommunen har köpt helt fel produkt. Eller har vi fått felleverans, då borde det ju gå att reklamera. Vore intressant att få veta vem som skötte den upphandlingen. Åter relaterar till devisen ”varje förslösad skattekrona är en stöld av folket”.

Strategisk plan låter fint men kommuninvånare det är bara en vacker rubrik som politiska majoriteten Femklövern infört efter historiskt förslag från (M)

Strategin i planen ger ingen tydlighet alls och allt blir som vanligt med det kommunala fastighetsunderhållet nämligen privat och avsaknad av helhet.

Med andra ord allt oftare för tidigarelagda dyra renoveringar samt allt oftare också till och med skapar förvirring och ändringar om vad lokalerna kan användas till.

På sikt skapar detta en urholkning utav av de bundna kapitalets värde som ett privat företag alldrig skulle acceptera nämligen bygga lokaler som kort efteråt måste renoverad och som därefter inte används till de ursprungliga syftet

Tur att det snart är val till kommunfullmäktige och jag kommer ge (S) min röst för de har historiskt bevisat att de står för kommunalt fastighetsunderhåll istället för Femklöverns privata som inte funkat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *