Nyheter

15 nya coronafall

Nyheter Smittspridningen ökar betydligt i Sverige. I Vaggeryds kommun rapporteras 15 nya fall förra veckan. Det visar senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten

Under vecka 36 rapporterades 15 nya bekräftade fall av covid-19 i vår kommunen och det är en nedgång jämfört med föregående vecka. Även om det är en nedgång så är det en förhållandevis hög nivå sett till befolkningen där det då blir tio nya fall per 10 000 invånare. Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporteras i Aneby som hade 29 fall per 10 000 invånare under den senaste veckan.

I hela landet rapporterades 7 997 fall under vecka 36, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med veckan innan. I landet är det Överkalix som har flest fall i hela landet, sett till sin befolkning. Kommunen har haft 55 fall per 10 000 invånare under den senaste veckan. 

Under vecka 36 rapporteras två dödsfall i länet och sedan pandemin började.

I Vaggeryds kommun har 9 422 personer fått sin första dos, vilket är 81 procent och 71 procent har fått två doser vaccin.

Taggar

2 reaktioner på 15 nya coronafall

Jag fattar inte att man väljer att släppa på restriktionerna den 29/9. När siffrorna stiger. Har vi härdat ut med dem hitintills, klarar vi ett litet tag till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *