Nyheter

1500 minkar släpptes ut

Nyheter – Minkarna överlever inte ”vanliga” skogslivet. Endast en av 100 överlever, säger minkfarmaren om minkutsläppet i bygden.

Minkfarmaren från närheten av gränstrakterna Värnamo-Vaggeryds kommun är förkrossad. 1 500 av hans 7 500 minkar släpptes ut från farmen för lite mer än en vecka sedan.

– Tydligen har de här aktivisterna provat nya fritagningsförsök då de lyft i minkarna i säckar och sedan lyft över staketet. Larmet gick här på natten och det har skrämt iväg förövarna, men 1 500 minkar, av totalt 7 500 stycken, var utsläppta. Idag är det ungefär 300 minkar kvar som jag inte lyckats få in, så de är just nu på rymmen, berättar farmaren.

– Minkarna överlever inte ”vanliga” livet utanför hägnet. En av 100 kanske klarar sig. De flesta av de som blev utsläppta var årets valpar och de vet inte hur de ska få tag på mat. De som överlever följer Lagan. Fast igår var någon mink i Nässja by, så fånga in dom om ni kan, eller försök att få in era hönor, säger minkfarmaren.

– Man blir trött på det här. Polisutredning pågår och jag hoppas att jag får in så många minkar jag kan, säger en ledsen och frustrerad farmare.

Arkivfoto.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *