Nyheter

16 tunga fordon i olycka under januari

Nyheter E4:an var den mest olycksdrabbade vägsträckan i Jönköpings län i januari. Det visar data från Trafikverket som Newsworthy har sammanställt.

E 4:an är den mest olycksdrabbade vägen visar statistiken för januari månad

Under januari 2022 rapporterades 95 trafikolyckor längs eller i anslutning till de stora, statliga vägarna i Jönköpings län. Flest olyckor, åtta stycken, inträffade alltså längs E4:an. Omkring en sjättedel av olyckorna, 16 stycken, involverade tunga fordon.

Flest olyckor på en dag, elva stycken, inträffade under den 17 januari. Samma vecka (vecka 3) var också den mest olycksdrabbade med totalt 28 olyckor. Av olyckorna klassades 14 som olyckor med ”mycket stor påverkan” på trafiken, som regel med avstängningar i en eller båda riktningar.

Förutom Europavägen har det i Vaggeryds kommun under januari månad inträffat olyckor, med stor påverkan på trafiken, vid riksväg 30 och i Värnamo kommun riksväg 27.

I hela landet var den mest olycksdrabbade vecka vecka 1, som i år innefattade trettonhelgen, och den enskilda dagen med flest olyckor den 20 januari, en dag då vädret och väglaget var extra svårt.

Källa: Newsworthy och Trafikverket

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *