Nyheter

17 bostadsrätter på Götarps Hage

Nyheter Fastighetsbolaget Categi, Jönköping, har ansökt om att bygga 17 bostadsrättslägenheter på Södra park i Vaggeryd

Foto från Categi där "Hagen" presenteras

I ett extraärende under miljö- och byggnämndens sammanträde godkändes andra etappen gällande Categis ansökan. Tidigare var det hyreslägenheter och i den nya ansökan gäller det 17 lägenheter i form av bostadsrätter. 

– Varje lägenhet är i två plan och har en totalyta på knappt 120 kvadratmeter. Det är hus med 2–4 lägenheter i varje med en innergård i mitten. 17 lägenheter totalt, berättar ledande politiker i nämnden Peter Sjöberg (M) och Magnus Dauhn (S). 

På fastighetsbolagets hemsida anges projektet som ”Hagen” där det finns totalt 42 lägenheter (både hyres- och bostadsrätter). Antal rum är 3–5 och typen är radhus/flerfamiljshus. En tredjedel av bostäderna är hyresrätter och två tredjedelar anges vara bostadsrätter. 

– Ett återskapande av kulturlandskap som tema och vi bygger i hållbara och välplanerade bostäder med trä i stomme och fasad. Byggnaderna är energieffektiva med en energianvändning på högst 50 kWh per kvadratmeter, meddelar Categi på sin hemsida. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på 17 bostadsrätter på Götarps Hage

Roligt men kommunen bör också se till att andra saker i kommunen växer i samma takt skolor och badhus med simskolan som inte alls räcker till. Ska man satsa på att bygga måste man satsa på annat i samma takt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *