Nyheter

17 föreningar får julklapp från Sparbanksstiftelsen Alfa

Nyheter I torsdags berättade vi om Sparbanksstiftelsen Alfas julklapp till föreningar med ungdomsidrott och checken till Waggeryds IK. Här presenteras de övriga föreningarna som också får ett välkommet bidrag till sin ungdomsverksamhet.

Igår delades en av checkarna ut

Anna Swalander, vd på Sparbanksstiftelsen Alfa, berättar mer om hur bidraget fungerar.

– Vi ger bidrag till sparsamhet, näringsliv, entreprenörsskap, utbildning och utveckling av det lokala samhället. Kulturprojekt och lokal identitet är viktiga delar för oss. Idrott är ett område som inte ingår egentligen. Vår styrelse fattade nu ett engångsbeslut utifrån coronasynpunkt och vi tycker att barn- och ungdomsverksamhet är så otroligt viktigt. Vi gör nu en engångsinsats och lämnar en julklapp, i form av bidrag, till kommunens föreningar, säger Anna Swalander.

Hur gör man som förening om man villl söka bidrag hos er?

– Normalt sett söker man om bidrag. Ansökningsmöjligheten är löpande och vi har en handläggningstid på en månad ungefär. Det viktigaste är att man har en förhandskontakt med oss. Man kanske har ett projekt eller en tanke som man förmedlar till oss, så kan vi tillsammans ha ett resonemang. Det är därför vi är måna om att ha förhandskontakt innan. Hur mycket pengar som delas ut årligen? Det beror på hur mycket utdelning vi får från vårt aktieinnehav. Vi går sällan in själva i ett projekt,m utan har medfinansiärer. Den vanligaste summan är några tusenlappar upp till ett femsiffrigt belopp. Det gör att fler får lite bidrag. Ung företagsamhet är viktig och där går vi in och stöttar lite mer årligen för att deras verksamhet ska fungera. Man kan aldrig söka som enskild person eller näringsidkare, utan man söker från ideell förening, berättar Anna Swalander.

Föreningarna som inkom kort får julklapp av stiftelsen är:
Skillingaryds IS
Waggeryds IK
Skillingaryds Innebandy
Skillingaryds Gymnastikförening
HK Vaggeryd
Bratteborgs Ryttarsällskap
Vaggeryds Muay Thai & Boxning
Vaggeryds Bordtennisklubb
Hooks IF
Klevshults SK
Götaströms Golfklubb
Hooks Golfklubb
Skillingaryds Frisksportklubb
Skillingaryds Skyttegille
Vaggeryd-Skillingaryds Ridklubb
VSOK
Bågskytteklubben Vaggeryd

När en förening, som önskar söka bidrag, gäller förhandskontakt. Övriga nödvändiga uppgifter som ska lämnas in digitalt är organisationens namn, organisationsnummer, kontaktperson eller projektledare, projektbeskrivning, kostnadsbudget, finansieringsplan, sökt belopp samt att föreningen identifierar sig via personligt bank-id.

Sparbanksstiftelsen Alfa äger ungefär 20 miljoner aktier i Swedbank. Stiftelsens verksamhet baseras normalt på den årliga utdelningen från aktieinnehavet i Swedbank.

Stiftelsens syfte är att slå vakt om sparbanksrörelsens grundläggande idéer och värderingar samt medverka till att bankverksamheten inom sparbankssektorn blir en effektiv konkurrensfaktor på kreditmarknaden. Vid sidan av detta primära syfte får stiftelsen främja bland annat näringslivet, utbildning och kultur genom kontanta bidrag.

Taggar

Dela


1 reaktion på 17 föreningar får julklapp från Sparbanksstiftelsen Alfa

Vänta nu.
Vem delar ut dessa pengar?
Hästsportens föreningar är väl de enda som kunnat bedriva sin verksamhet precis som innan.
Det saknas föreningar i listan som fått ställa in allt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *