Nyheter

2 000 kronor i extra habiliteringspeng

Nyheter För de som deltar i daglig verksamhet betalar kommunen ut ett habiliteringsstöd på 1 000 kronor per månad. Nu görs en extra engångsutbetalning.

Ersättningen, som är 1 000 kronor per månad, är pengar från kommunen men en del är beräknad utifrån det statsbidrag som ges för verksamheten. Socialnämnden beslutade i våras att om det skulle bli ett överskott av statsbidraget skulle det betalas ut till deltagarna i daglig verksamhet. När året börjar summeras visar det sig att det finns statliga pengar över, vilket innebär att 65 deltagare i daglig verksamhet skå få en extra utbetalning. De kommer att få 2 000 kronor vardera i ett engångsbelopp eftersom det finns pengar kvar från statsbidraget.

Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning riktar sig till de som har en funktionsnedsättning som gör att man inte klarar ett dagligt jobb. Då kan daglig verksamhet eller sysselsättning var ett alternativ. Det är inte något lönearbete i vanlig mening och ersättningen på 1.000 kronor per månad är skattefri och ska täcka kostnader för resor, lunch och fika.

Taggar

Dela


1 reaktion på 2 000 kronor i extra habiliteringspeng

Habiliteringen 1000 k/månad ska täcka ev resa och lunch

1000kr om du var närvarande 100%

Lunchen kostnar 49kr/ måltid

Äter du samtliga vardagar 20ggr

49kr x 20ggr = 980kr

Det blir 20kr över

Då är inte ev resor inräknade

Alltid trevligt med extra pengar men det borde vara mer lönsamt att ha daglig verksamhet än bara ”meningsfullhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *