Nyheter

20 minuter parkeringstid räcker inte

Nyheter Handlarna i Vaggeryds centrum är inte nöjda med tillgängligheten

Irritationen växer bland handlarna i Vaggeryd efter att parkeringstiden enbart är 20 minuter framför deras butik då andra gator har två timmars parkeringstid.

– Ett besök hos oss tar mellan 45 minuter och en timma, säger Martina Ojala, som för dagen jobbar på A-optik i Vaggeryd. Vi har problem med parkeringar här i centrum och det här gynnar varken kunder eller butiker. Jag frågar alltid kunden var de har parkerat innan de hänger av sig jackan hos oss, påpekar Martina.

I tisdag kväll hade handlarna möte och då var parkeringstiden uppe på diskussion. Alla är eniga om att något måste göras för att behålla kunderna att handla på hemmaplan.

På Cityskor träffar vi Rebecca Ödebrink.

– Förra veckan hade jag en kund som fick parkeringsböter, efter att hon varit inne hos mig och butiken rakt över. Inte lätt att hinna med två butiker på 20 minuter som parkeringstiden tillåter. Jag vill ha närheten till centrum och vi vill inte bli av med biltrafiken utanför vår butiksdörr, avslutar Rebecca.

Per-Olof Toftgård, ordförande i tekniska nämnden, har inget bra svar på frågan om parkeringstiden men hänvisar till att övervakningen har blivit bättre på kommunens parkeringsplatser och att nio av tio tycker det har gett positiva effekter.

– Vi är väldigt nöjda med kontrollerna. Det har blivit mer ordning på bilisterna, säger Per-Olof.

Sara Mejving

Här får du stå i 20 minuter mellan angivna tidpunkter på vardagar och lördagar  [1/4]

En handlare tycker att sick-sack parkering var bättre utanför ICA  [2/4]

Här får du stå i två timmar.  [3/4]

Övervakningen har gjort att det inte står bilar morgon till kväll på samma parkeringsplats, vilket är posivit.  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *