Nyheter

200 000 till prenumeration godkändes

Nyheter När motionen angående prenumeration av ”Dagens Samhälle” avgjordes i kommunfullmäktige gick frågan till votering.

Kommunfullmäktige. Arkivbild

– Egeninformation är upp till var och en att införskaffa sig. Vi tycker det är oskäligt mycket pengar att lägga ut, säger Klas Gustavsson (EMP).

– I kommunstyrelsen sades det att vi skulle erbjudas. Om man vill ha så får man anmäla detta till kommunledningskontoret. Det är inget som är påtvingat. Vill man ha ett bredare kunskapsunderlag, så är det bra att man blir erbjuden den här tidningen, menar Kenneth Åberg (S).

– Kenth förklarar just att det är ett erbjudande. Jag har den själv och det går bra att ha enbart digitala varianten, säger Gert Jonsson (M).

– Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Vi behöver kompetensutveckla och den här tidningen är bra. Jag uppmanar alla att läsa. Det finns mycket som vi kan ta lärdom om, säger Thomas Axelsson (KD).

– Jag tycker det är ett bra förslag. Jag och Gert har möjligheten att läsa tidningen i Skillingehus, men jag tycker precis som Thomas att det är en bra tidning och att man kan läsa in sig i vissa frågor. Jag yrkar bifall, säger Kenth Williamsson (S).

– Jag yrkar bifall. Jag fick fakturan hem till mig nyss, så det vore bra om det här beslutet går undan, säger Jan-Olof Svedberg (SD).

Det var i höstas som Socialdemokraterna lämnade in en motion i ärendet att kommunstyrelsen skulle budgetera medel för att prenumera på Dagens Samhälle för kommunfullmäktiges ledamöter.

I motionen kan läsas att ”Dagens Samhälle är en speciell tidning som skriver om politik, ekonomi och offentliga affärer. Tidningen vänder sig särskilt till beslutsfattare i offentliga organ och verksamheter. Dessutom är tidningen en plattform för debatt om sjukvård, omsorg, skola, infrastruktur, ekonomi och demokrati. För en tid sedan togs prenumerationen bort för kommunfullmäktiges ledamöter och detta skedde utan någon känd beredning eller annan redovisad undersökning. Vi anser att denna prenumeration är viktig, då kommunfullmäktiges ledamöter är de högst beslutande organ och ska hålla sig välinformerad inom olika områden”.

Prenumerationen kostar 2 995 kronor per person, oavsett papperstidning eller digital variant. Totalt är det 67 kommunfullmäktigeledamöter, och ersättare, som nu erbjuds prenumerationen. Mats Oskarsson (M), ordförande i kommunfullmäktige, fann att kommunstyrelsens förslag vann, men votering begärdes.

22 ledamöter röstade ja till prenumerationen och (EMP) röstade nej. Således blev det prenumeration till ledamöter och ersättare. (EMP) reserverade sig mot beslutet.

Taggar

Dela


5 reaktioner på 200 000 till prenumeration godkändes

När debatten var om kompressionsprodukter var så var det okej med egen avgift men prenumeration på en tidning ska kommunen stå för det är skillnad på folk och folk.

Många historier har man hört om kommunens ekonomiska sinne under de få åren jag har bott här men gratis svindyra prenumerationer är ju komiskt. Låt något filmbolag göra en serie liknande Ullared och låt svenska folket roa sig framför tv:n när ett kamerateam följer Vaggeryds kommun.
En vettig kommun hade tagit en prenumeration och lagt i tidningsstället i kommunhuset om den är så viktig. 197 000 kronor sparade.

De som redan har tidningen har ju inte visat på någon kompetenshöjning vad det gäller investeringar och skötsel av kommunens (skattebetalarnas) ekonomi.

Det ska sparas in på snöröjning och allt annat, men att ta skattebetalarnas pengar att köpa tidningar för flera hundra tusen tycker våra politiker är bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *