Nyheter

200 fastigheter har fått fiberkabel nergrävd

Nyheter Arbetet med fibergrävning i västra kommundelarna pågår för fullt. Nu är 200 fastigheter av 789 klara och allt går enligt planeringen

Skyltar på landsbygden

Något försenat, men så välkommet… Nu har grävarbetet startat igen efter semesteruppehållet och föreningen V-fiber lovar att allt ska vara klart innan 31 december 2020, vilket är tvunget för att bidrag ska kunna fås.

– Innan semestern var det tio maskiner igång i området, så det flyter på bra. Vi önskar att grävningen ska vara klar 30 juni nästa år då vi behöver resten av halvåret på oss att slutredovisa, säger Bengt Dahlqvist, ordförande i V-fiber.

Just nu ses grävmaskiner lite varstans. I området Åker södra är i stort sett grävarbeten klara och arbetet har påbörjats i Åker norra. V-fiber ska se till att 789 anslutningar ska göras och 26 mil kabel ska läggas ner intill vägarna.

– I Åker norra har vi grävt ungefär 30%, svetsarbeten i fiberskåpen har pågått under hela semestern och vi kommer att starta i Bondstorpstrakten om en månad. Parallellt med det så gör vi klart det sista på projekteringen i det återstående området Ekeryd/Bratteborg/Ovdaskog, så under hösten kommer vi att vara igång och gräva i alla delområden, berättar projektledaren Per Wackt.

Projektledaren Per berättar vidare att föreningen hade hoppats kunna installera fibern hos den första medlemmen innan semestern, vilket tyvärr inte lyckades, då väntan har gjorts på uppkoppling till yttervärlden via fiberleverantörens stamnät.

– Jag vågar inte säga exakt när det blir, men vårt nät är klart för att börja ansluta, och då börjar vi med våra medlemmar i Åker södra, avslutar Per.

Grävstarten i Västra Fiberföreningen kan ni läsa om här

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *