Nyheter

22 sålda villor i Vaggeryd

Nyheter Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 19 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 36 vid motsvarande tid i fjol, visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy tagit del av.

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 19 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Bild: Pressbld

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,9 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 421 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för villor i Vaggeryd den här månaden.

Priserna på villor sjunker i 103 av landets kommuner, medan de stiger i 35 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Nedanstående karta visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i tre av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Värnamo där priserna sjönk med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Åtta försäljningar av bostadsrätter

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt åtta affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1 miljon kronor.

I hela Jönköpings län såldes 429 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för bostadsrätter i Vaggeryd den här månaden.

Priserna på bostadsrätter sjunker i 75 av landets kommuner, medan de stiger i 36 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan intill visar den geografiska spridningen.

Bara en försäljning av fritidshus

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Vaggeryds kommun.

Den sålda fastigheten gick för 2,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes tio fritidshus för i snitt 1,3 miljoner kronor.

I Vaggeryds kommun såldes under perioden oktober till december tre bostadsrätter och ingen försäljning av fritidshus noteras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *