Nyheter

23 lägenheter byggs

Nyheter Vid Läkaregatan i Skillingaryd ser snart tre bostadshus dagens ljus och första inflyttningen är möjlig i november.

Olle Magnusson berättar om de 23 lägenheterna som nu byggs i Skillingaryd  [1/4]

Olle var nöjd med hur förråden såg ut  [2/4]

Första bostadshuset kommer att ligga här.  [3/4]

Andra bostadshuset blir här mot nordöst  [4/4]

Vi har träffat Olle Magnusson som är VD på Zenergy vid bostadstomten som är i korsningen Läkaregatan och Fabriksgatan i Skillingaryd. Just idag finns här betongpelare och alla andra förberedelser för vad som komma skall…

– Hyresvärdar har vi inte varit tidigare, så det här blir spännande, börjar han berätta innan vi går vidare till de nybyggda förråden. Olle öppnar dörren och kikar in. Innanför varje dörr finns ett förråd byggt för varje lägenhet och han ser nöjd ut och menar att det här blev bra.

– Utanför förrådsbyggnaderna kommer det att vara grönområde och parkeringsplatser med elladdstolpar, fortsätter Olle Magnusson.

Nio lägenheter ska vara klara för inflyttning i november i år och den nordvästra delen ska byggas första och därefter den nordöstliga och sist den sydligaste bostaden. Alltså tre huskroppar med totalt med 23 lägenheter.

– Den första huskroppen är ett trevåningshus där det kommer att vara tre trerummare samtliga med balkong och sex tvårummare varav 3 med balkong, säger Olle Magnusson och fortsätter att totalt kommer det att byggas 10 stycken tvåor, nio stycken treor och fyra ettor.

Visning på tisdag för anmälda intressenter och det är redan ett 25-tal som kommer att nyttja möjligheten.

– Visningen av en trerummaren, på 69 kvadratmeter, kommer att vara utanför vår fabrik. Där får man sig en titt på hur lägenheten ser ut. Bostäderna kommer att vara färdigproducerade om några veckor och kommer att flyttas hit i oktober och inflyttning är möjlig i november. Det går rätt så snabbt. Allting på tomten är förberett så det tar inte lång tid att montera bostäderna här på Läkaregatan, menar Olle.

Zenergy kommer att kunna tillverka tre enheter per dygn i fabriken som ligger i norra delen av Skillingaryd, där det jobbar totalt ett 45-tal personer. En enhet blir en etta, en tvåa byggs av 1,5 enhet och en trea görs av två enheter. Hyresmässigt kommer Zenergy att ligga ungefär som det kommunala bostadsbolaget.

– Vi diskuterar nu med kommunen om hur man bäst kan använda bostäderna som finns rakt över gatan, där Strix TV har hyrt sedan juli månad. Det finns alla möjligheter från vår sida om bostäderna kommer att få stå kvar där, vi vet om bostadsbristen i Skillingaryd. Om det inte skulle fungera har vi kunder som är intresserade av att köpa dessa Zenergy entreprenadbostäder, avslutar Olle.

Taggar

Dela


1 reaktion på 23 lägenheter byggs

Skulle vara intressant att höra hur parkeringsfrågan skall lösas. Strix skulle enl kommunen ha 20 parkeringsplatser på Zenergys område där det nu skall byggas . Idag har dom säkert 30 bilar o inte många står därborta utan har tagit platserna som brukar nyttjas av Östra Vasagatans boende + på gräsytorna runtomkring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *