Nyheter

24 femklövermiljoner till östra kommunen

Nyheter Femklöverns budgetvinnare är östra delen av kommunen när det gäller skolans värld. 24 miljoner budgeteras under 2018 till 2020

Femklövern informerar om barn- och utbildningsnämndens resursfördelning där man fick 12 miljoner samtidigt som nämnden också ska effektivisera.

– Viktigt projekt att påbörja är ”från förskola till jobb”. Vi avsätter 1 miljon till detta projekt, säger Gert Jonsson (M).

– Femklövern avsätter en liten peng, närmare bestämt 400 000 kronor till att prova nattis. Vi är inte inne i dagsläget att reservera stora ekonomiska medel till detta. Först ska motionen behandlas och vi markerar att vi vill, menar Gert Jonsson (M).

– Det här har inte varit en motorväg precis, men vi kommer förstärka kosten i tillagningsköken med 233 000 kronor. Vi kan inte byta allt på en dag, men nu vill vi sätta tryck på detta. Vi vet ju att det sättet vi lagar mat på idag är inget framgångsrecept, säger Ulf Abrahamsson (C).

24 miljoner kronor kommer att avsättas till till östra delen av kommunen – Hok och Svenarum.

– Barn- och utbildningsnämnden får återkomma ganska omgående med alternativ vad gäller ytor per elever. Det är väldigt noga framöver att vi får rätt investeringar. Vi drar på rätt bra på investeringsidan. Omgående renoveras Svenarums toaletter, vi försöker få till stadieindelning snarast och ordnar till ventilation, säger Gert.

5,5 miljoner till Bullerbyn budgeteras. Det handlar om totalrenovering och att bygga en modern förskola.

– Vi ser att det är stora belopp som vi sätter inom dessa mjuka områden, menar femklövern som presenterar sin budget.

Femklövern presenterar sina satsningar inom skolans värld

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *