Nyheter

25-årig man döms till fängelse för bedrägeri

Nyheter En 25-årig man från kommunen, tillsammans med en 20-årig kumpan från Gislaveds kommun, dömdes idag till av Eksjö Tingsrätt för att ha sålt mobiltelefoner utan att leverera

Arkivfoto

Förra året lade de två männen ut mobiltelefoner, på sociala medier och köp- och säljsidor, till försäljning. Vid några tillfällen uppmanades köparen att sätta in pengar på konton som tillhörde vänner till männen.

Nio målsägande, som trodde att de skulle få mobiltelefoner skickade till sig, satte in vardera mellan 1 300 kronor och 10 000 kronor på vännernas konton, totalt handlar det om en summa över 40 000 kronor.

Mannen från Vaggeryds kommun, 25-åringen, dömdes till två månaders fängelse för bedrägeri och Gislavedsmannen dömdes till skyddstillsyn, samt narkotikabrott, försök till utpressning och penningtvättbrott. Båda männen dömdes också att betala skadestånd till målsägande.

De båda vännerna, kvinnorna som är i 20- respektive 45-årsåldern, uppgav i förhör att de inte kände till att pengarna kom från bedrägeribrott. De frikändes eftersom det, enligt domen, inte finns stöd i utredningen för att de kände till bedrägeriet.

Källa: SVT Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *