Nyheter

25 försäljningar av villor

Nyheter Mellan januari och mars gjordes sammanlagt 25 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 16 vid motsvarande tid i fjol. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 448 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor. Priserna på villor stiger i 78 av landets kommuner, medan de sjunker i 46. Bland kommunerna i Jönköpings län stiger priserna på villor i tre av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Värnamo där priserna steg med 13 procent. I Gislaved däremot sjönk priserna med 10 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i åtta av länets 13 kommuner.

Mellan januari och mars gjordes sammanlagt fyra affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med fem vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 900 000 kronor. I hela Jönköpings län såldes 477 bostadsrätter för i snitt 1,8 miljoner kronor. Eftersom det gjorts färre än 20 försäljningar redovisas inga uppgifter om prisutveckling för bostadsrätter i Vaggeryds kommun den här månaden. Störst var ökningen i Jönköping där priserna steg med 4 procent. I Värnamo däremot sjönk priserna med 4 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för bostadsrätter i tio av länets 13 kommuner.

Mellan januari och mars gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Vaggeryds kommun. Den sålda fastigheten gick för 1,8 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes tio fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *