Nyheter

250 på adventskonsert i Betelkyrkan

Nyheter I vår kommun råder verkligen ingen brist på duktiga sångare och musiker.

Annelie Gustavsson var solist  [1/7]

Musikerna Dan Werner, Peter Blomqvist och Sören Gustafsson  [2/7]

Stämningsfullt i kyrkan  [3/7]

Lina Värmsjö var barnkörledare och även sångsolist  [4/7]

Kören tågade in med tända ljus  [5/7]

Jakob Fhager Bjärkhed  [6/7]

Ljuständning under Stilla Natt  [7/7]

Runt om i bygden annonseras advents- och julkonserter i såväl Svenska Kyrkan som i frikyrkorna men även i profana samlingslokaler. Första advent hade Betelförsamlingen i Vaggeryd sin årliga adventskonsert.

Musikledaren Sören Gustafsson har i många år satt ihop ett program där församlingens sång- och musikgrupper framför jul- och adventssånger. De 250 personer som denna dag, 3 december, kom för att lyssna till klassiska advents- och julsånger blev inte besvikna.

De flesta traditionella advents- och julsånger fanns med men programmet innehåller numera även modernare sånger eftersom nyproduktionen är stor. Kyrkan var nersläckt när Betelkören med tända ljus tågade in och framförde ”Dagen är kommen” med körsångarna uppställda i gångarna runt publiken. Effektfullt. Därefter följde ett gediget program.

Förutom Betelkören medverkade Betel Gospel genom att sjunga ”Celebrate” och en barnkör under ledning av Lina Värmsjö sjöng flera sånger. Imponerande att barnen kunde alla sånger utantill.

Som solister till Betelkören medverkade Annelie Gustavsson, Sören Gustavsson och Lina Värmsjö. Hedvig Gustafsson sjöng Mariavisan i duett med sin far Sören Gustafsson. Klara Edkvist spelade som fiolsolo ”Julen är här”. Publiken fick också vara med i allsång i kända adventssånger.

Församlingens pastor Jakob Fhager Bjärkhed höll ihop programmet och gav en kort predikan. Efter denna sjöngs under ljuständning ”Stilla natt” innan konserten avslutades med ”Tänd ett ljus och låt det brinna”.

Serveringsvåningen var fullsatt när det efter konserten serverades adventskaffe.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *