Nyheter

269 personer är arbetslösa

Nyheter Vid onsdagens frukostmöte informerade Andreas Appelberg om arbetslösheten i kommunen

Chefen på arbetsförmedlingen i södra Vätterbygden, Andreas Appelberg, gästade frukostmötet på Power. Han tycker det går bra för kommunen och genom samverkan har det blivit ordentlig rusch.

– I april månad var 3,8% arbetslösa, vilket är en minskning med 0,5% sedan april förra året. Riket ligger på 7% och länet på 6%, där Habo har lägsta arbetslösheten. Det betyder att 269 personer är arbetslösa i dagsläget här i Vaggeryds kommun. 2018 var det 300 och 2017 var siffran 350 personer, så det går åt rätt håll, berättar Andreas Appelberg.

Vaggeryd sticker ut från den positiva sidan jämfört med andra kommuner i länet, det som är negativt är att det är 94 personer, av de 269 arbetslösa, som har varit det i mer än ett år.

– Vi känner ett bra drag, möjligen lite fler varsel och orostecken globalt när det gäller kronkursen och hur kommer Brexit att påverka oss? Vi vet att det kan svänga snabbt, men fortfarande är platsflödet bra och det är det vi lever i just nu, säger Andreas och nämner även att arbetsförmedlingen är en av de organisationer som har varslat för omställning och uppsägning, nu ska arbetsförmedlingen konkurrensprövas mot privata aktörer och då handlar det om matchningsföretag, vilket är politikernas budskap avslutar Appelberg.

Taggar

1 reaktion på 269 personer är arbetslösa

Vilseledande siffror då Arbetsförmedlingen inte räknar med de ungdomar och vuxna som är inskrivna i åtgärdsprogrammen. Arbetslösa blir hänvisade att delta i olika kurser, praktik, program mm och dessa är inte medräknade i de fina siffrorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *