Nyheter

285.000 kronor i särskilt stöd

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden har diskuterat hur pandemin har påverkat föreningslivet i kommunen och vilka behov av extra stöd som finns med anledning av covid-19

Pandemin, som fortfarande är pågående, har orsakat mycket bekymmer för föreningslivets verksamheter. Naturligtvis inte i närheten av vad som drabbat människor i form av död, sjukdom och begränsningar i vardagslivet. Men föreningslivet har en viktig funktion att fylla för ett fungerande samhälle och det har varit svårt för många under de omständigheter som pandemin har medfört.

För att få en bild över hur situationen har sett ut har förvaltningen frågat 28 föreningar om de har påverkats och i vilken omfattning.

Frågan har ställts till en rad olika föreningar representerade kyrkor, idrott, hembygdsföreningar med flera. Av de 28 tillfrågade har 26 uppgett att de har upplevt negativ påverkan i verksamheten. Endast två föreningar har uppgett att de inte har påverkats.

För att lätta något på bördorna har kultur- och fritidsnämnden avsatt drygt 285.000 kronor som föreningar kan ansöka om kontinuerligt. En konkret åtgärd är att efterskänka hyror för de som hyr lokaler av kommunen. Det gäller hyreskostnader för första halvåret 2021, en insats som innebär minskade intäkter för sporthallarna med 150.000 kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *