Nyheter

30 nya p-platser i Vaggeryd

Nyheter Vid korsningen Östergatan och Viktoriagatan i Vaggeryd kommer nu 31 parkeringsplatser byggas.

Här kommer det att bli parkeringsplatser

Den över hundra år gamla detaljplanen, från 1916-07-28, medges nu en liten avvikelse då miljö- och byggnämnden beviljat bygglov för uppförande av parkeringsplatser.

– Vi lämnade det på delegation med det är positivt i nämnden. Ut och infart blir mot Viktoriagatan och inte mot Östergatan. Man får ändra något så man har fri sikt i gatukorsningen men 31 stycken p-platser blir det, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Ansökan om parkeringsplatser på tomten behandlades redan hösten 2015 men avslutades då grannarna hade erinran. Åtgärden avslutades då rivningen av befintlig fastighet aldrig utfördes och en ny ansökan inkom till nämnden för någon vecka sedan. Fortfarande har tre grannar av tio synpunkter på bygglovet men nämnden lämnar nu ett positivt besked. I handlingar finns att läsa att minste en plats ska vara handikapparkering.

Taggar

4 reaktioner på 30 nya p-platser i Vaggeryd

Ursäkta men varför lägga en handikapplats så långt från centrala delarna av Vaggeryd?

Som handikappad har åtminstone inte jag någon möjlighet att ställa bilen så långt bort från dom affärerna jag utnyttjar…

T.o.m handikapplatsen bakom Swedbank ligger långt bort från apoteket för mej, och denna plats kommer ligga ännu längre bort…

Gör fler handikapp-platser utanför Swedbank/apoteket /Ica för det är där dom behövs.

Gör om, och gör rätt…

Handikapp-platser behövs även på andra plaster än i centrum. Tro det eller ej, men det finns andra personer med funktionsvariationer som kan ta sig de hundra metrarna extra. Däremot så kan det vara omöjligt att ta sig in/ut till rullstol eller andra hjälpmedel på en vanlig parkering där bilar står med 40cm mellanrum.

Tidigare tog de bort en bra handikapplats utanför ICA i Vaggeryd bara för att postbilen skulle stanna där en eller max två gånger om dagen. ICA tjänade förhoppningsvis ingenting för de som har svårt att gå åker nog till Netto istället.

Är väl max 75 meter till ICA, Apotek etc därifrån? Bra att huset rivs och det snygga till, kanske det blir lägenheter ovanpå fd Konsum med nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *