Nyheter

3,4 miljoner till Bondstorps skola blir 6 ?

3,4 miljoner till Bondstorps skola blir 6 ?

Nyheter I ett brev till kommunstyrelsen slår kommunens fastighetschef  Georg Theodoridis larm om risken skenande kostnader för ombyggnaden av Bondstorps skola.

Prioriteringslistan för lokalplanen toppas av utbyggnad och renovering av Bondstorps skola för 3,4 miljoner. Den nya kalkylen säger cirka sex miljoner.
Theodoridis skriver att kalkylen baserades på en utbyggnad av skolan på 100 till 120 kvadratmeter . Men han menar att det förslag som barn- och utbildningsnämnden lämnat kommer upp i dubbla utan . Det innebär kostnader i storleksordningen sex miljoner.
”Nu är det inte längre bara fråga om att bara bygga till skolan. Tillsammans med arkitekten har man lagt ill byggnader, ”uteateljé cirka 17 kvadratmeter”,”Vila i vagn cirka 14 kvadratmeter” och en  stor altan cirka 50 kvadratmeter  som är avsedd för förskolan. Dessutom har skoldelen växt från 100-120 kvadratmeter till 146 kvadratmeter.
Jag har ingen uppfattning om de tillkommande ytorna är nödvändiga för BUN.s verksamhets. Jag vet bara att budgeten som lämnades inte gäller längre. Efter att ha tagit del av ritningarna är min uppfattning att byggkostnaderna kommer att hamna runt sex miljoner kronor”, skriver fastighetschefen.

Frågan behandlas i dag av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *