Nyheter

35 000 till cykelteknikbana

Nyheter Skillingaryds frisksportklubb har ansökt om kommunala medel för en teknik- och pumptrackbana för mountainbike vid Grönelund.

Arkivbild

Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid senaste mötet att avsätta 35 000 kronor till Skillingaryds frisksportklubb. Bidraget betalas ut efter genomfört projekt och en ekonomisk redovisning har lämnats från föreningen.

Den planerade anläggningen beräknas kosta 280 000 kronor och det kommunala bidraget, som ligger inom ramen för särskilda bidrag 2021, ligger på 35 000 kronor.

Taggar

Dela


1 reaktion på 35 000 till cykelteknikbana

Vaggeryds kommun va med lite nu. Kommunen behöver verkligen satsa på lite fler aktivitetsarenor i kommunen som allmänna fotbollsplaner fler lekparker, fler utomhusbandyplaner, cykelbanor och skejtparker, Kommunen måste tillgodose att den växer så det knakar och hänga med lite,
Mountainbike och allt där till har vuxit sig stark de senaste åren och intresset för denna motionsform / aktivitet växer dig starkare för varje år som går.
Försäljningen av dessa cyklar har ökat med 300 procent sedan förra året enligt en stor cykelförsäljare i Jönköping. Det satsas på alla håll i länet för att få bra områden att utöva detta roliga sätt att träna motionera och träffas

Det finns en aktör som vill satsa på en fritidsaktivitet för både vuxna och barn som med förmodan ideell arbetskraft och ett stöd från kommunen vill bygga upp en aktivitetsarenan på Grönelund. Hjälp dessa nu så de får ett bidrag som är relevant för det som ska göras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *