Nyheter

36 villor sålda under årets sista kvartal

Nyheter Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 36 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det var samma siffra som år 2020. Samtidigt har en stor prisuppgång skett

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,8 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en stor prisuppgång i Vaggeryds kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 12 procent högre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 2 procent.

I hela Jönköpings län såldes 576 villor för i snitt 2,8 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i fyra av åtta kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Gislaved där priserna sjönk med 14 procent. I Vaggeryd däremot steg priserna med 12 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 13 kommuner.

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt sju affärer med bostadsrätter i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med sju vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,5 miljoner kronor.

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *