Nyheter

3,8 miljoner i årshyra för nya skola

Nyheter Under kommunstyrelsens arbetsutskott fick våra ledande politiker en information från kommundirektören gällande Nya Götafors skola . 10 års skola för 71 miljoner kronor.

Så här såg planen ut för skolan för 18 månader sedan

Gert Jonsson (M) berättar:
– Det rullar på och snart ska allt sättas igång. 5 miljoner läggs till skolan men vi ligger fortfarande under den gamla budgeten.

Kenth Williamsson (S) är inte så positiv med att årshyran för skolan höjs.
– Nej, det här är tungt. Det börjar närma sig 4 miljoner i årshyra. De kostnadsökningar som är för anpassning av skolan gör att hyran per år ökar med 100 000 kronor. Alltså nu 3 840 000 kronor istället för 3 741 000 som var tidigare. Kostnaden totalt för Nya Götafors skola, för tio år, beräknas landa på 71 miljoner kronor, säger Kenth Williamsson (S). 

Skolstart i Nya Götafors skola ska följa enligt senaste budet, det vill säga höstterminen 2023.

Taggar

Dela


4 reaktioner på 3,8 miljoner i årshyra för nya skola

Allt pågående arbete inför nya hyrskolan för Götafors borde omedelbart stoppas. Pågående projekt leder till att kommunen efter 10 år förbrukat en kostnad som är lika stor vid egen byggnation utav en efter 10 år bestående skola.

Vad gör vår kommundirektör vars yttersta uppgift nämligen är att varna politiker när de är på väg att förskingra skatteinkomsternas värdebeständighet.

Om jag minns rätt så kostar nya Sörgårdsskolan 56 miljoner kronor och den är jämförbar med nya Götafors skola. Det som skiljer är att nya Götafors har kök och matsal. Motsvarar kanske 15 miljoner. I så fall är det samma kostnad för dessa byggnader.
Skillnaden är det som händer om tio år. Då står Sörgårdsskolan kvar medan nya Götafors skola hämtas hem av bolaget som hyrt ut skolan.
Detta är resultatet av femklöverns oförmåga att planera.

Får en fin skola för 71 miljoner om ni bygger den med en lokal firma. Lägg ner era skokartonger till byggnader! Så irriterad på era nödlösningar – gör rätt från början.

En intressant jämförelse utan att säga bu eller bä i sakfrågan hade varit att få veta vad en liknande skola, till exempel Sörgårdsskolan, Hoks skola eller annan, haft för kostnader över senaste 10-årsperioden och eventuellt. även vad budgeten för desamma är per år framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *