Nyheter

4 miljoner för extra klassrum

Nyheter Vid tekniska nämndens sammanträde under dagen beslutades finansieringen gällande de två extra klassrummen till Hjortsjöskolan som barn- och utbildningsnämnden har önskat. Kostnaden kan ligga på 4 miljoner kronor fram till år 2025

Extra klassrum kostar såklart extra pengar

Den 15 mars i år inkom barn- och utbildningsnämnden med en begäran till tekniska nämnden om ytterligare lokaler för att tillgodose behovet på mellanstadiet i Vaggeryd. Detta med anledning av att barn- och utbildningsförvaltningen prognostiserat att inflyttningen till Vaggeryds tätort kommer att fortsätta och därmed leda till en akut lokalbrist inför höstterminen i år. För att kunna hantera situationen har barn- och utbildningsnämnden konstatera att minst två klassrum behöver etableras inför starten i höst. 

Tekniska nämnden, har i dag haft sammanträde och beslutat att kommunstyrelsen tar uppkomna kostnader för utökning av skolkarna vid Hjortsjöskolan 4-6 inom egen avsatt budget. 

Ett alternativ till förslag till beslut är att kommunfullmäktige beslutar att tilläggsbudgetera barn- och utbildningsnämndens driftbudget för att finansiera utökning av skollokaler som är under året 2,1 miljoner kronor, 2023 och 760 000 kronor vardera år samt 2025 380 000 kronor. Totalt 4 miljoner kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *