Nyheter

40 år sedan stora festen

40 år sedan stora festen

Nyheter I dag minns nog många O-ringen i Skillingaryd 2005 men på lördag kommer det att handla om O-ringen 1983 hos Skivaryd.

Foto: Per Bunnstad

Legendariske sportjournalisten Bertil Nilsson intervjuade Håkan Eriksson efter målgången i Fåglabäck  [1/4]

Mycket folk på plats  [2/4]

Hit och dit...  [3/4]

Även på torget i Skillingaryd var det aktiviteter som med SIS. Kent Själin och Evert Reinholdsson var två av dem som hjälpte till.   [4/4]

Det har gått 40 år sedan den O-ringen hamnade i västra delen av Jönköpings län med etapper i Anderstorp, Gnosjö, Skillingaryd, Smålandsstenar och Värnamo.

Vid samlingen hos Skivaryd i Skillingaryd kommer det främst att handla om den fjärde etappen den 21 juli 1983. Det var då Skillingaryd på allvar hamnade på orienteringskartan.

Specialintervjuer kommer att presenteras med världsmästarna Annichen Kringstad och Håkan Eriksson som vann elitklasserna i O-ringen 1983, eller femdagars som man oftast sa då.
– Jag kommer ihåg jättemycket från tävlingen detta år, säger Håkan i intervjun som man får lyssna till.
Han berättar att han bland annat var nära att svimma i samband med en av de fem etapperna.

Tävlingen detta år samlade väldigt många deltagare, näst mest så här långt. Det var drygt 24 600 tävlande och de flesta sprang i skogarna kring målområdet vid Fåglabäck. Nästan 200 funktionärer från Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK hjälpte till och engagemanget fanns även bland samhällsbor i övrigt.

På lördag finns det en panel med bland andra Bengt Bengtsson, Lars-Åke Claesson, Bernt Ekfeldt och Torild Bornetun. Debattledare är Kåre Boberg. Därtill förväntas en stor publik som vill få veta lite mer om den stora tävlingen.

Arrangör är Skivaryds Samlarklubb som nyligen invigdes sina nya lokaler vid Östra Allégatan – Östra Fåglabäcksvägen i Skillingaryd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *