Nyheter

400 000 till markarbete

Nyheter I närtid kommer gamla UC/UG i Vaggeryd att rivas och göra plats för fler ersättningslokaler för skolan. Tekniska nämnden har vid senaste sammanträdet gett klartecken till markarbeten…

Markarbete för 400 000 kronor för förberedande av nya klassrum

Kenth Williamsson (S) ordförande i tekniska nämnden: 

– Barn- och utbildningsnämnden begärde i en skrivelse för två år sedan att man behöver utökade lokaler vid Hjortsjöskolan. Det är en puckel med barn och ett större behov av lokaler för eleverna tillfälligt. Fastigheten där UC/UG funnit ska rivas och nu ger vi klartecken till 400 000 kronor för markarbeten. 

Olof Sjöholm (C) vice ordförande i tekniska nämnden: 

– Rivningen finansieras av finansförvaltningen och markarbeten går på vår kassa. Kommunfullmäktige har avslagit medel, 400 000 kronor, för markarbeten. Vi i nämnden är ansvariga för rivningen. De tidigare tillfälliga klassrummen kommer att förlängas. 

Barn- utbildningsnämnden har behov av utökning av två klassrum i tidigare uppförda ersättningslokaler för Hjortsjöskolan mellanstadiet. Det utökade behovet av klassrum har aviserats tidigare och behandlats i kommunfullmäktiges eftersom elevantalet skulle öka över tid.

Gamla UC/UG kommer att rivas för att få utrymme till utökningen. Rivning har varit aktuell under lång tid då byggnaden är uttjänt. Rivningen av UC/UG finansieras vi finansförvaltningen enligt fastlag rutin. Tekniska nämnden genomför rivningen. 

I genomförd upphandling fanns möjligheten till utökning av lokalytan genom en tilläggsbeställning enligt ramavtalets kontraktsvillkor. Entréer, trapphus och gemensamhetsytor är förbereda för utökning av dessa två klassrummen.

Taggar

Dela


1 reaktion på 400 000 till markarbete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *