Nyheter

41 + 27 tar plats vid kvällens fullmäktige

Nyheter Om alla nya respektive gamla, ordinarie och ersättare finns på plats vid kvällens kommunfullmäktige är det 68 folkvalda politiker som möts vid mandatperiodens allra första sammanträde tillsammans

Arkivbild. Nya fullmäktige finns i kväll på plats i Skillingehus

Antalet ledamöter är 41 samt 27 ersättare. Kommunfullmäktige beslutar bland annat om budget och ekonomiska långtidsplaner, skatter, avgifter, årsredovisning, köp och försäljning av fast egendom, de utser även ledamöter i styrelser och nämnder och beslutar om inriktningsmål för nämndernas verksamhet.

Kommunfullmäktiges presidium har representerats av ordförande Mats Oskarsson (M), förste vice ordförande Maritha Bengtsson (KD) och andre vice ordförande Robert Alkemark (S). 

Vem som nu får leda presidiet i fullmäktige kommer att besluta om under kvällens sammanträde. I övrigt står delårsrapport per augusti, äldreomsorsplan, redovisning av motioner och medborgarförslag som inte är slutbehandlade, antagande av detaljplan Skänkelund samt att svar på motionen om utbyggnad av Furugården och fastighetsskötsel i kommunal regi tas beslut om. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *