Nyheter

570 evakueringsplatser för flyktingar

570 evakueringsplatser för flyktingar

Nyheter 570 evakueringsplatser har hittills tagits fram i Växjö stift efter biskop Fredrik Modéus vädjan om att ge flyktingar husrum i kyrkan.

Biskop Fredrik Modéus vädjade i fredags i en appell till Växjö stifts församlingar om att undersöka möjligheten att erbjuda ändamålsenliga lokaler som evakueringsplatser för flyktingar.

Hittills har församlingarna i Växjö stift tagit fram 570 evakueringsplatser för flyktingar. Församlingshem, prästgårdar, sockenstugor med mera kan upplåtas. Utöver dessa platser är det flera församlingar som för samtal med berörd kommun om att i samverkan med kommunen upplåta platser.

– Det finns en god vilja att ställa upp i församlingarna. Det gläder mig att vi på så kort tid fått fram så många platser och fler lär det bli när en del praktiska frågor har retts ut, säger biskop Fredrik Modéus.

Landets länsstyrelser fick i förra veckan uppdraget att identifiera 60 000 evakueringsplatser med anledning av den pågående flyktingkrisen i Europa.  Anledningen till uppdraget är att Migrationsverket meddelat att man nu behöver 1 000 nya boendeplatser per dygn.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *