Nyheter

60-årsjubileum med årsskrift

Nyheter Det är 60-årsjubileum och i bokhyllan finns nu 61 olika exemplar av  Byarums Hembygdsförenings Årsskrift.

Gunnar Wallenberg och Tor Hjertén 1943.  [1/5]

Waggeryds IK bandylag för 50 år sedan.  [2/5]

Vid Hjortbron 1944.  [3/5]

Lars Fredriksson och Filip Eriksson på harjakt 1958.  [4/5]

Egon Johansson och chauffören ”Mjölka-Bertil” Gustavsson 1945..  [5/5]

Allt sedan 1960 har föreningen givit ut denna årliga bok och årgång 2020 består av imponerande 204 sidor med ett 20-tal artiklar eller dikter.

Redaktionskommittén har bestått av Kåre Boberg, Magnus Dauhn, Gunlög Joakimson, Gunilla Johansson, Håkan Johansson, Oscar Smith-Oskarsson och Christer Svensson.

Efter inledande dikt av Thorbjörn Gunnarsson ger Kåre Boberg en bra skildring av Dramatik och bypoliitk. Det handlar givetvis om förspelet till kommunsammanslagningen för 50 år sedan.

Nedan finns hela innehållsförteckningen.

Som lite specialintresserad av järnvägen kan man ju notera ett par mycket bra artiklar och som alltid är 50-årskrönikan läsvärd. Detta noterat utan att gå in på allt annat som säkert också är mycket bra. Men smaken är som bekant som en viss kroppsdel. Fast med den här boken är det en annan del av kroppen som får en kick: Hjärnan med alla underbara minnen som författarna presenterar efter egna upplevelser eller genom studier.

Hembygdsföreningarna i kommunen har nu givit ut strax över 100 hembygdsböcker på 60 år och det är helt fantastiskt. Det saknar nog motstycke i omlandet.

Taggar

Dela


1 reaktion på 60-årsjubileum med årsskrift

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *