Nyheter

60:e årsskriften är här med mycket nostalgi

Nyheter Byarums Hembygdsförenings årsskrift har kommit ut för 60:e gången.

Omslaget pryds av Anders Starks målning om Folkets Park, ett folknöje som upphörde för exakt 50 år sedan

Som vanligt är det ett förstklassigt arbete av Kåre Boberg och övriga i redaktionskommittén.

I redaktionskommittén har förutom Kåre Boberg ingått Magnus Dauhn, Anne-Marie Flor, Gunlög Joakimson, Gunilla Johansson, Håkan Johansson, Siv Sandahl och Christer Svensson.

Totalt i boken är det drygt 20 artiklar av ett 15-tal olika författare.

Upplägget är närmast identiskt som tidigare men artiklarna är helt nya. Här finns det mesta man kan önska sig från hembygden. Här är både gammalt och nytt och som nära kontakt med Vaggeryd på 60-tal och 70-tal, är det som hände för 50 år sedan extra roligt.

Omslagsbilden med hotellen som revs för 50 år sedan ger kalla kårar. Hit gick man då och då från realskolan. Då kanske man som ung grabb inte uppskattade husen men när de väl försvann förstod man att det var ett rivningsraseri.  Protesterna var dock få för man sa att det var en samhällsuteckling – här där det i dag finns hus som knappast kan sägas vara ens i närheten så vackra.

Tiden har sin gång, men ibland skulle man vilja stoppa tiden och bara låta allt vara som det är.

• Mer att läsa
Nu när detta inte går finns det ett alternativ som heter duga: Byarums Hembygdsförening årsskift på 210 fullmatade sidor. Bland artiklar märks Sofie Sager, informationstavlorna ”Utmärkta platser”, Svälten i Byarum för 150 år sedan,  Bratteborgs stationssamhälle, Från Vaggeryd till riksdagen och årskrönika.

Leif Palms målning från hotellen i Vaggeryd.

Taggar

Dela


1 reaktion på 60:e årsskriften är här med mycket nostalgi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *