Nyheter

70 på rävjakt

Nyheter I lördags var jägare från hela Småland inbjudna till rävjakt i Voxtorp söder om Värnamo.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Det var Voxtorps älgjaktslag som var värdar för jakten och målet med dagen var att samla in en gåva till ”Hjärta för barn i Värnamo”.

Tidigt på morgonen samlades cirka 70 jägare vid Voxtorps kyrka och denna kalla morgon, värmdes vi av eldarna som brann och man kunde ana att det skulle bli en fin dag. Jaktledare för dagen var Robert Borsved och brodern Fredrik Johansson var vice. Det var en rejäl genomgång där största vikt lades på säkerheten.

Samtliga deltagare skjutsades ut på pass, och man kan förstå att det var ett stort arbete, som jaktlaget lagt ner, varenda pass var noggrant utmärkt. När alla så var ute, släpptes tre stövare och inom en halvtimme hördes ljuv musik i skogen och spänningen steg. Solen sken från en klarblå himmel och man kunde på riktigt känna att våren närmar sig.

Med på jakten var också ett gäng unga grytjägare med sina hundar. De fick visa upp sig och hur ett perfekt arbete mellan hund och förare går till!

Det blev lunch, alla hämtade in från sina pass och vi for tillbaka till kyrkan. Där hade Lars-Gunnar Wikhult korven färdig och den hade en strykande åtgång. Det såldes lotter och lyckliga vinnare fick hämta sina priser från ett fint prisbord.

Så var det dags att inta pass igen. Återigen dröjde det inte länge innan vi fick höra stövarnas skall över skogen. Vid återsamlingen kunde vi konstatera att fyra rävar fällts, och en rejäl slant hade samlats in till ”Hjärta för barn i Värnamo”.

Lördagen avslutades med en gemensam middag i den nybyggda ”Kenneth Berntssons lada”, där vi alla bjöds på utsökt mat. Nya och gamla vänner kom i lag, det delades ut vandringspris, berättades en och annan jakthistoria och stämningen var verkligen på topp. Vi som var inbjudna gäster, må bara säga ett stort tack till alla och envar i Voxtorps älgjaktslag, för en oförglömlig dag! Vi hoppas på återseende till nästa år.

Anna Green Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *