Nyheter

743 tyckte till om ändrad hastighet

Nyheter I några dagar har en fråga engagerat läsarna efter att ett förslag om att sänka bashastigheten, till 40 kilometer i timman, efter en motion till kommunfullmäktige

743 svarade totalt där enbart 15 av dessa inte har anser sig ha någon åsikt i ändrad hastighet. Merparten, 452 röster och 61 procent vill att kommunen behåller 50 kilometer i timman som bashastighet. Ja till sänkning till 40 och för trafiksäkerhetens skull, röstade 276 personer och 37 procent. 

Kommunstyrelsen kommer att fortsätta vägleda oss i hastighetsfrågan framöver där kommunfullmäktige tar ett slutligt beslut gällande motionens förslag om att sänka bashastigheten till 40 i stället för 50.

Taggar

Dela


6 reaktioner på 743 tyckte till om ändrad hastighet

Ni som vill ha 30/40 genom samhället kan ju sälja bilen snart och köpa epa/moppebil om alla ska köra så sakta genom skillingaryd och vaggeryd när det knappt finns några övergångställen eller olyckor som sker

Glömde en sak, få bort all tung trafik (lastbilar) också från Jönköpingsvägen.

Hela vägen igenom Vaggeryd borde vara 30 och göra vägen smalare på vissa ställen så att man måste köra sakta likt vägen från rondellen vid ishockeyarenan som går mot Huskvarna med lämna företräde.

Annars så finns det bra vägbulor som öppnar sig om man kör för fort. Fick själv känna på det på Öland och kan lova att att jag höll hastigheten där nästa gång.

Jag tycker det ska sänkas till 40. Bilarna kör alldeles för fort. Kommer fort in i samhället och gasar på ut ur samhället.

Äntligen kom detta förslag så nu hoppas jag att det blir sänkt hastighet 🫠

Det finns fina cykel- och gångbanor med övergångsställen och det vore lämpligt att gående och cyklister också lär sig att korsa gator genom att titta lite innan man går över. En del tittar inte ens utan bara cyklar fort över övergångsstället då hjälper inte mycket om man kör 50 eller 40. Man brukar sakta ner när någon ska gå över varför då köra 40 när cyklister kör nästan lika fort jämte på cykelbanan och de gående ska titta lite innan de går över gatan. Vi hade E4 förr genom våra samhällen. Man fick lära sig redan i skolan hur man ska gå över gatan .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *