Nyheter

75 mil tyg används

Nyheter På Kinnarps var det frukostmöte för bygdens företagare i fredags. Thomas Wilsson, platschef, passade på att berätta om företaget som grundades 1942.

Deltagarna på frukostmötet lyssnade på...  [1/3]

Thomas Wilsson som är platschef på Kinnarps  [2/3]

Thomas berättar om Kinnarps  [3/3]

I Skillingaryd finns en av tre Kinnarpsfabriker där det tillverkas möbler till offentlig miljö och till skolan.

– Vi skapar lösningar för arbetsplatsen som leder till framgång o välmående. I koncernen har vi sex unika varumärken och vi har två tyska varumärke. Vi satsar på kontor, omsorg och utbildningssektorn, berättar Thomas Wilsson som är platschef på Kinnarps i Skillingaryd.

– Vi jobbar med medelstora kunder och nu har Deutsche bank tillkommit och de är hyfsat stora i Europa. Vi jobbar alltid kundorderstyrt och när vi får en order startar produktionen. Dag sex levererar vi. Vi lägger unika rutter för varje region för att få körekonomi och en lossning och passning där vi nästan kan nämna klockslag, fortsätter Thomas och berättar att Kinnarps har egna lastbilar som transporterar möblerna.

1988 byggdes Kinnarps i Skillingaryd, det finns 250 000 sitselelment och skärmar, företaget använder 750 000 meter tyg och formgjuter 600 000 detaljer om året.

– Vi använder filt och pappersskivor som emballaget vilket gör att vi har 270 kilo mindre emballage i våra containrar. Vi har ett eget transportsystem och kan hantera allt själva, det är som att flytta sitt bohag när man öppnar en container, avslutar Thomas.

Allt som produceras i Skillingaryd levereras till Kinnarp som därefter distribuerar möblerna till kund. Produktionen består av tillskärning, sömnad, snickeri, ytbehandling, polyetergjuteri, tapetsering, montering och utlastning. Kinnarps i Skillingaryd har en yta på 28 500 kvadratmeter, har 250 anställda varav 126 är kvinnor och 124 är män.

Efter frukostmötet gjorde besökarna en rundvandring i lokalerna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *