Nyheter

Abdirahman försvarade Paolo

Nyheter ... men fick sparken från förbundet. Abdirahman, 17 åring från Vaggeryd, är med och debatterar i SVT Opinion.

17-årige Vaggerydsbon, Abdirahman Mohammed Ahmed, åker ikväll till Göteborg för att delta i SVT Opinion.

– Ja, jag blev utesluten ur feministiskt parti ungdomsstyrelsen och SVT ringde och ville ha med mig i ett debattprogram, säger den 17-årige Abdirahman.

Mycket har hänt på några veckor.

Abdirahman skrev en debattartikel på SVT Opinion om att feminister borde fokusera på viktigare problem än Paolo Robertos tidigare bröstskämt. Samma kväll fick han sparken från styrelsen i Feministiskt initiativs ungdomsförbund.

– Jag blev häpen. Jag trodde att man kunde stå för jämställdhet och individers rätt att uttrycka sig fritt samtidigt, säger Abdirahman.

Enligt partiledare Gudrun Schyman var det katastrof, speciellt när det är massor av män som skrattar åt det, skriver Expressen. Hedda Tingskog, sammankallande i styrelsen för unga feminister, meddelade att Vaggerydsbons åsikter är inget som styrelsen kan stå bakom. När Abdirahman förklarade att han själv stod för åsikterna och inte tänkte dra tillbaka något fick han till svars ”om det är så du känner så är det bäst att vi går våra separata vägar” och ungdomsförbundet står nu utan sekreterare, vilket Abdirahman var. 

– När jag får rösträtt ser det ut som jag får välja annat parti, säger Abdirahman som går samhällsprogrammet på Fenix i Vaggeryd.

Sara Mejving

Arkivbild från TT

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *